Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

05-11-2023 13:36
Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

Önemli ve yararlı bir enerji kaynağı olan tahin pekmez, bağışıklık sisteminin destekçisi olarak biliniyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türk mutfağının vazgeçilmezi olan tahin, bir ya da birden fazla pekmez türleri ile karıştırılarak sofralarda yerini almaktadır. Protein, kalsiyum ve vitamin kaynağı olan tahin, pekmez ile tatlandırıldığında günün her saatinde tüketilebilir. 

Tahin ve Pekmez Birleşiminin Kalori İçeriği

Sağlık açısından tüketilmesi yararlı olan tahin ve pekmez, bağırsakları rahatlatarak hazımsızlığı giderir. Cinsel gücü artıran, solunum yollarının rahatlamasını sağlayan tahin ve pekmez, özellikle kış aylarında tüketildiğinde boğaz rahatsızlıklarının giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Tahin ve pekmez, iki güçlü besin kaynağı olarak yüksek kalori içermektedir. Uzmanlar, her gün bir veya iki çay kaşığı tahin pekmez tüketiminin bedenin günlük harcayacağı enerji bakımından uygun olduğunu ifade etmektedir.

Bir yemek kaşığı (15 gram) tahin pekmez, yaklaşık olarak 65 kalori içermektedir. 100 gram tahin pekmez ise yaklaşık olarak 430 kaloridir. Sporcuların diyet listesinde yerini alan tahin ve pekmez ikilisi, özellikle sabah veya öğlen saatlerinde tüketilmelidir.

Tahin Pekmez'in Potansiyel Kilo Kontrolüne Etkisi

Kalsiyum ve protein kaynağı olarak çocukların ve yaşlıların tüketmesi gereken tahin pekmez ikilisi, zihin geliştirici özelliğe de sahiptir. Kansızlığın önlenmesinde ya da giderilmesinde önemli role sahip olan tahin pekmez tüketimi, gününe başlarken yapılırsa kilo kontrolünde yardımcı olacaktır. Gün boyu harcanan enerji ile vücutta depolanması önlenen tahin pekmez, beslenmenizi desteklerken yeterli miktarda tüketildiğinde kilo kontrolünde olumlu etki sağlayacaktır.

Aşırı zayıf olan bireylerin kilo alması için diyetisyen önerisiyle günlük kullanım miktarı ve saatleri belirlenen tahin pekmez ikilisi, sağlığınızı destekleyip vücudunuzu beslerken ideal kilonuza da ulaşmanızı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra tatlı ihtiyacını en doğal ve en sağlıklı şekilde gidermeye de yardımcı olan tahin ve pekmez, uzun süreli tokluk sağladığı için kilo kontrolünde en büyük destekçilerden biridir.

Pekmez ve Tahin Karışımının Doğru Kullanımı

Sofraların önemli aktörü pekmez ve tahin karışımında, yüzde yüz tahin ve istediğiniz pekmez türü kullanılabilir. Dut pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, üzüm pekmezi, pancar pekmezi gibi pekmezlerin biri veya birden fazlası kullanılabilir. Yüzde 75 oranında tahin için yüzde 25 oranında pekmez yeterli olacaktır. Bu oran, isteğe ve damak tadına göre yüzde 65 tahin, yüzde 35 pekmez ya da yüzde 60 tahin, yüzde 40 pekmez olarak da değişiklik gösterebilir.

Kilo Artışını Önlemek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tarihi İnanç Fırını, hijyenik şartlarda özenle hazırlanan tahin ve pekmez çeşitleriyle doğal ürünlerden elde edilen karışım, kilo artışının önlenmesinde destek vermektedir. Kilo artışını önlemek için yeterli miktarda doğal içerikli tahin pekmez kullanılması gerekmektedir. Gün boyu alınan enerjiyi harcamak için hareket fırsatlarını kaçırmamak ve spor yapmak da kilo artışını önlemekte yardımcı olacaktır.

Sağlıklı Beslenme ve Kilo Kontrolü İçin Alternatifler

Yöresel ve doğal içerikli, el yapımı ve katkısız besinler tüketmek, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için yararlıdır. Yöresel lezzetler konusunda Bursa’nın önde gelen markası İnanç Fırın’ın el değmeden, tamamen doğal susamdan üretilmiş tahiniyle sofralarınızı lezzetlendirmek için Türkiye’nin her yerinden güvenle sipariş verebilirsiniz.

Tahin ve Pekmez ürünlerini incelemek ve satın almak için aşağıdaki ürünlere tıklayabilirsiniz.

tahin-dut-pekmezi tahin-keciboynuzu-pekmezi tahin-pancar-pekmezi tahin-uzum-pekmezi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.