Hakkımızda

1928’ten Günümüze Bursa’nın Tarihi Lezzet Durağı

İnanç Fırın’ın hikâyesi, Mustafa İnanç ve ailesinin Selanik’ten Türkiye’ye göç etmesiyle başlar. Aile, Bilecik’e yerleştikten sonra Türkiye’de fırıncılık mesleğini sürdürmek ister ve Bursa’ya göç eder. İki gün süren kağnı yolculuğunun ardından Altıparmak semtine yerleşirler. Muradiye’deki fırını bir Rum aileden devralarak ilk şubeyi hayata geçirirler ve böylece tarihe adım atarlar.

İnanç Fırın 2
İnanç Fırın 3

1928’den kısa bir süre sonra İnanç Fırın, çeşitli ekmek türleri üretmeye başlar. Mustafa İnanç’ın Muradiye fırına gelmesiyle birlikte, kısa sürede Bursalıların uğrak yeri hâline gelir. Aile, ellerindeki farklı reçeteleri Türk damak tadına uygun hale getirir ve mamullerini özenle üretir.

1950’li yıllarda özel tahinli pidesiyle tanınan İnanç Fırın, sandviç ekmekleriyle de dikkat çeker. Mustafa İnanç’ın oğlu Metin İnanç, bu küçük ekmekleri el arabasıyla şehrin farklı noktalarında satarak sandviç ekmeği geleneğini başlatır. Cevizli lokum ise artık Bursa’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri hâline gelir.

İnanç Fırın 4
İnanç Fırın 5

1974’te Bülent Mertyürek, ustalık yolculuğuna başlar. Mustafa İnanç’tan aldığı eğitimle hem geleneksel hem de modern lezzetleri harmanlar. Bugün, İnanç Fırın’ın özel tarifleri ve iddialı lezzetleri, tüm Türkiye’de ve yurt dışından gelen lezzet tutkunları tarafından tercih ediliyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.