Kara Üzüm Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

20-01-2024 13:41
Kara Üzüm Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
Türk sofralarının hemen her öğününde yerini alacak tariflerle damaklara lezzet şöleni yaşatan, sağlığa olan faydasıyla beslenme uzmanları tarafından önerilen, bilinçli tüketicilerin şeker ve glikoz şurubu yerine tatlandırıcı olarak tercih ettiği kara üzüm pekmezi, en parlak dönemini yaşıyor demek mümkün.

Değerinin anlaşıldığı ve kara üzüm meyvesiyle Anadolu topraklarının zenginliğinin sofralara taşındığı bu dönemde kara üzüm pekmezi, sağlığa faydasıyla da gündemden düşmüyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kansızlığa iyi gelen, hücreleri yenileyen ve yaşlanmayı geciktiren kara üzüm pekmezi ister tatlılarda, ister tuzlularda rahatça tüketilebiliyor.

Kara Üzüm Pekmezinin Özel Sağlık Faydaları

Kara üzüm pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. Mucizevi bir meyve olan kara üzümden elde edilerek sofralara ulaşan kara üzüm pekmezinin özel sağlık faydaları arasında çok sayıda özellik vardır.

Kara üzüm pekmezi,

- hücre yeniler,
- obeziteyi engeller,
- diyabet için uygun bir tatlandırıcıdır.

Ayrıca; stres, prostat büyümesi, akne ve cilt problemleri ve kansere karşı koruyucu etki gösterebilir. Bunun yanında kemik ve saç sağlığı ile bağışıklık sistemini destekler. 

Tarihi İnanç Fırını’nın tüm şubelerinden istediğiniz her zaman cam kavanozlarda hijyen ve güven ilkeleriyle hazırlanmış tüm pekmez çeşitlerini satın alabilir, ayrıca İnanç Fırın’ın online şubesinden de pekmez çeşitlerini Türkiye’nin her yerinden sipariş edebilirsiniz.


Antioksidanlarla Dolu: Kara Üzüm Pekmezi


Vücutta gerçekleşen metabolizma olayları sonucunda üretilen bazı atık ve yan ürünler olumsuz sonuçlara neden olabilir. Buna bağlı olarak hücre ve doku bütünlüğü bozulur. Enfeksiyon hastalıklarından kansere, eklem romatizmasından cilt bozukluklarına, hızlı yaşlanmadan kalp krizine kadar çok çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. ‘Oksidan’ adı verilen bu toksik maddenin zararlarını azaltmak ya da önlemek için vücudu koruyan maddelere, yani antioksidanlara ihtiyaç vardır.

İşte kara üzüm ve kara üzüm pekmezi, vücudun ihtiyacı olan antioksidan oranına sahip en güçlü besinler arasında yerini alır. Antioksidanlarla dolu kara üzüm pekmezini, düzenli kullanmak bu nedenle önem taşımaktadır. 

Kara Üzüm Pekmezi ve Demir Eksikliği Anemisi

Demir eksikliği anemisi, vücutta yeterli demir mimeralinin bulunmadığı anlamına gelmektedir. Türkiye’de sıklıkla görülen bu eksiklik, düşük demir düzeyini yükseltmekle çözüm bulmaktadır. 

Demir eksikliği anemisine karşı vücudu destekleyerek demir eksikliğini gidermeye yardımcı olan doğal besin maddeleri arasında kara üzüm pekmezi başı çekmektedir.

Yoğun Demir (Fe) içeriği nedeniyle beslenme uzmanlarınca da tavsiye edilebilen kara üzüm pekmezini günlük beslenmenize eklemeniz sağlığınız için yararlı olabilir.

Kara Üzüm Pekmezi ile Sağlıklı Beslenme

Amino asitler ve B vitaminleri (B1, B2)  bakımından son derece zengin olan kara üzüm pekmezi bir antioksidan gıda türüdür. Minerallerce zengin olan kara üzüm pekmezi; magnezyum, potasyum ve demir içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı gıdalar arasında yer almaktadır.
Şeker ve glikoz şurubu gibi tatlandırıcıların zararları günümüzde bilinçli tüketiciler tarafından kabul edilmiş ve günlük beslenme alışkanlıklarından uzak tutulmaya başlamıştır. Tatlılarda ve hamur işlerinde yoğunluklu olarak yüzde yüz doğal meyveden elde edilmiş kara üzüm pekmezi tercih edilmektedir. Böylece obezite ile mücadele de kara üzüm pekmezinin önemi daha da anlaşılmaktadır.

Kara Üzüm Pekmezi Tarifleri ve Kullanımı

Vücuttaki yağların erimesine yardımcı olan ve tatlandırıcı olarak rahatlıkla kullanılabilen kara üzüm pekmezi, hemen her öğündeki farklı tariflerde yer almaktadır. Tahin-pekmez ile kahvaltılarda kullanılırken kek ve kurabiyelerde de şeker yerine kara üzüm pekmezi kullanılabilir. Ayrıca, sebze yemeklerine bir çay kaşığı eklenerek tat sağlanabilir. Salatalarda ise soslarda yer bularak hem sağlıklı hem de lezzetli öğünler elde edilebilir.

Kara üzüm pekmezi siparişi vermek için aşağıdaki ürüne tıklayın.

kara-uzum-pekmezi


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.