Günümüzdeki ekmeklik buğdayın atası olarak kabul edilen dinkel buğdayının kepeği ve ruşeymi ile birlikte öğütülmesinden elde edilen un. Çaprazlama, melezleme ve genetik değiştirmeye maruz kalmadığı için sağlıklı özellikleri ile Almanya'da Dinkel, İtalyada farro ismi ile meşhurdur.
Dinkel Unu ekmek, makarna, çerez, kraker, kek, krep ve waffle yapmaya müsait yapısı ile zararları anlaşılmış olan Beyaz Un'un hepten yerine geçebilecek genetiği değişmemiş sağlıklı tek alternatif un olarak görülmektedir. Dinkel Buğdayını evde kullanacağımız tek un haline getirmemizin tek sebebi sağlıklı ve genetiği sağlam olması değildir. Asıl sebep antik aromasıdır. Bir çok hamur işinde önceki tattığımız lezzetlerden fazlasını bize sunmaktadır..
Dinkel Unu'nun kaynağını araştırdığımızda karşımıza iki yer çıkar. Biri Konya, diğeri Almanya. Kesin olmamakla birlikte bu sürecin şöyle geliştiği tahmin edilmektedir. MÖ 5000 yılında mezopotamya kaynaklı bir çıkışı olan dinkele ait buğday depoları ve ekmek fırınları kalıntıları, Konya'da Çumra yakınlarında keşfedilmiştir. Batıya göç esnasında tohumların Avrupaya taşındığı ve zaman içinde Anadolu coğrafyasından silindiği, sonraki süreçte toprak uyumundan dolayı Almanya'dan elde edilen dinkel tohumlarının tekrar getirilip Konya'da yetiştirilmeye başlandığı şeklindedir.
Dinkel Ununun elde edildiği buğdayın toplam ağırlığının %30-35 lik kısmı sert bir dış kepek teşkil eder. Lif oranının yüksek olması hazmı kolaylaştırır.
Dinkel Unu ekmek, makarna, çerez, kraker, kek, krep ve waffle yapmaya müsait yapısı ile zararları anlaşılmış olan Beyaz Un'un hepten yerine geçebilecek genetiği değişmemiş sağlıklı tek alternatif un olarak görülmektedir. Dinkel Buğdayını evde kullanacağımız tek un haline getirmemizin tek sebebi sağlıklı ve genetiği sağlam olması değildir. Asıl sebep antik aromasıdır. Bir çok hamur işinde önceki tattığımız lezzetlerden fazlasını bize sunmaktadır..
Dinkel Unu'nun kaynağını araştırdığımızda karşımıza iki yer çıkar. Biri Konya, diğeri Almanya. Kesin olmamakla birlikte bu sürecin şöyle geliştiği tahmin edilmektedir. MÖ 5000 yılında mezopotamya kaynaklı bir çıkışı olan dinkele ait buğday depoları ve ekmek fırınları kalıntıları, Konya'da Çumra yakınlarında keşfedilmiştir. Batıya göç esnasında tohumların Avrupaya taşındığı ve zaman içinde Anadolu coğrafyasından silindiği, sonraki süreçte toprak uyumundan dolayı Almanya'dan elde edilen dinkel tohumlarının tekrar getirilip Konya'da yetiştirilmeye başlandığı şeklindedir.
Dinkel Ununun elde edildiği buğdayın toplam ağırlığının %30-35 lik kısmı sert bir dış kepek teşkil eder. Lif oranının yüksek olması hazmı kolaylaştırır.
Tat ve koku olarak yediğiniz zaman tahin olduğunu anlıyorsunuz. Lezzet plarak iyi.
Yusuf YILDIRIM | 19/03/2025
Gayet güzel
N... Ş... | 17/03/2025
Doğal şeker süper iyi
Mehmet Sarıbekioğlu | 14/03/2025
Çok başarılı
Y... S... | 14/03/2025
Siparişimi kolayca oluşturabildim ödememi yaptım mail ve sms ile süreç hakkında bilgilendirildim güzel bir şekilde teslim aldım ve lezzetleri çok iyiydi teşekkür ederim
G... D... | 12/03/2025
Gerçek lezzet
L... B... | 08/03/2025
İlgililer. Armağan ekmek için de teşekkür ediyorum
F... A... | 07/03/2025
Aldığım ürünlerden çok memnunum ellerinize sağlık gerçekten çok güzel severek yiyoruz
H... E... | 06/03/2025
Sürekli Tahin tüketiyorum şimdiye kadar aldığım en iyi tahinlerden biri. Paketleme ve kargo çok iyi. Teşekkürler elinize sağlık.
R... D... | 05/03/2025
Hepsinden ayrı ayrı çol memnun kaldım hem de kargolama ve paketlemeden de ayrıca memnun kaldım
G... G... | 22/02/2025
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Dinkel Unu 1000 gr
130,00 TL