Tahinin Faydaları Nelerdir?

05-11-2023 12:48
Tahinin Faydaları Nelerdir?
Tarihi İnanç Fırını’nın yerli susamdan yüzde yüz doğal olarak elde ettiği tahin, farklı gramajlarla tüketicilere en hijyenik ve en güvenilir şekilde ulaştırılıyor. Tahin, besleyici özelliği kadar içinde rol aldığı tüm farklı ürünlerde kendini gösteren tadıyla vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alıyor.

Bir tohum çeşidi olan susamdan elde edilen tahin, besin türü olarak tohum olması nedeniyle sağlık için son derece uygun vitaminlere ve minerallere sahiptir. El değmeden ezilerek tahin haline getirildiğinde de besin değeri bakımından zengin içeriğini korumaktadır. 


Tahinin Sağlık Açısından Temel Faydaları

Amino asit bakımından zengin olan tahin, vitamin değerlerine de sahiptir. Tahin, E vitamini ve B vitamini kaynağı olarak sağlığa fayda sağlamaktadır. Yüzde yüz susamın ezilmesinden elde edilen tahin, aynı zamanda susam yağı da içerdiği için kalp, mide ve bağırsak sağlığı için destekleyicidir. Tahinin en önemli özelliğinin başında ise Demir deposu olması gelmektedir. Demir eksikliği için yeterli ölçüde tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan Demir mineralini sağlayacaktır.

Tahin ve Kalsiyum: Kemik Sağlığını Nasıl Destekler?

Kalp, kemik ve kas dostu kalsiyum içeriğiyle besin diyetlerinin öncelikli gıdası tahin, vücut sağlığına destek veriyor. Vücudun ihtiyacı olan günlük demir ve kalsiyum miktarını her gün bir veya iki çorba kaşığı tahin tüketerek karşılayabilirsiniz. Çocuk ve yaşlılar kadar yetişkinlerin de günlük yaşamlarında eksik olmaması gereken kalsiyum, tahinli besinler ya da doğrudan tüketilen tahin ile daha güçlü ve sağlıklı bir hayatın kapısını açmaktadır.

Tahinin Cilt İçin Sunabileceği Avantajlar

Hücre yenileyici ve yaşlanma karşıtı mineraller bakımından zengin olan tahin, cilt sağlığı için tüketilmesi önerilen bir gıda. Antioksidan kaynağı olan yüzde yüz susamdan elde edilen tahin sayesinde cildin beslenmesi için ihtiyaç duyulan tüm mineral ve vitaminler vücuda alınmaktadır. Daha sağlıklı, parlayan, genç ve hasarsız bir cilt görünümü için her gün bir kaşık tahin tüketmek yarar sağlayabilecektir.

Tahinin İçerdiği Antioksidanlar ve Bağışıklık Sistemine Etkisi

İçeriğinde bulunan yüksek antioksidan miktarı sayesinde cildin ve hücrelerin yenilenme özelliğine destek veren tahin, vücuda zarar veren serbest radikallerin de bir numaralı düşmanı olarak biliniyor. Kanser hücrelerine karşı bağışıklık sistemine olumlu etkisiyle her gün tüketilmesi bilim insanlarınca önerilen tahin, antioksidan içeriği sayesinde zararlı serbest radikallerin tepkimeye girmesini önlemektedir.

Tahinin Enerji Düzeyinizi Nasıl Artırabilir?

Tahin, içeriği bakımından enerji deposudur. Bedenin ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak besinler arasında ilk sırada gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek yorgunluk hissine iyi gelen tahin, stresin vücut üzerindeki olumsuz etkilerine karşı da destekleyicidir. Enerji düzeyini, her gün tüketilecek yeterli miktardaki tahin ile artıran vücut, soğuk algınlığı, rinit alerji ve grip semptomlarına karşı daha güçlü olacaktır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak enerji kaynağı olan tahin, sporcuların beslenme listesinin de olmazsa olmazları arasındadır.

Birbirinden yararlı ve güçlendirici özelliği ile içeriği vitamin ve mineraller bakımından zengin olan tahin, artık sofraların her öğünde vazgeçilmezi olmayı başardı. Birbirinden güzel tatlı ve tuzlu tariflerin yanı sıra pekmez ya da bal ile tatlandırılacak doğrudan tüketilebilecek olan tahin, yüzde yüz susamdan elde edilen bir şifa deposu olarak her yaştan tüketicilerin tercihi oluyor.

Tarihi İnanç Fırını, yüzde yüz susamı el değmeden, özel olarak tasarlanmış değirmenlerde öğüterek elde ettiği tahinler, hijyenik şartlarda özenle hazırlanıyor. Türkiye’nin her ilindeki sofralara hızla ulaştırılan İnanç Fırın mamullerini güvenle sipariş edebilirsiniz.

Yöresel lezzetler konusunda Bursa’nın önde gelen markası İnanç Fırın’ın el değmeden, tamamen doğal susamdan üretilmiş tahiniyle sofralarınızı lezzetlendirmek için hemen sipariş verebilirsiniz.


yerli-tahin

İnanç Fırın'ın tüm tahin ürünlerini görmek ve sipariş vermek için tıklayın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.