Tahinde Gluten Var mı?

29-11-2023 13:37
Tahinde Gluten Var mı?

Tarihi İnanç Fırını’nın yerli susamdan yüzde yüz doğal olarak elde ettiği tahin, gluten içermiyor. Farklı gramajlarla tüketicilere en hijyenik ve en güvenilir şekilde satın alma imkanı sunan Tarihi İnanç Fırını’nda katkı maddesiz yerli tahin tüketicilerin kullanımına sunuluyor. Besleyici özelliği kadar sağlık açısından da glütensiz beslenme, ketojenik beslenme, çiğ beslenme, vegan beslenme vb. diyet türlerinde tercih edilen tahin, son derece doyurucu bir lezzet.

Bir tohum çeşidi olan susamdan elde edilen tahin, besin türü olarak tohum olması nedeniyle sağlık için son derece faydalı vitaminlere ve minerallere sahiptir. Bunun yanı sıra katkı maddesiz sadece yüzde yüz susamdan üretilen tahin için ambalaj üzerinde yer alan içerik bilgisi mutlaka okunmalıdır. El değmeden, değirmende ezilerek elde edilen saf yerli tahin, Tarihi İnanç Fırını güvencesiyle glütensiz beslenmede kullanılabilir.

Tahinin İçeriğinde Gluten Bulunur mu?

Amino asit bakımından zengin olan tahin, E vitamini ve B vitamini kaynağı olarak sağlığa faydalı bir besindir. Hekimler tarafından her yaştan tüketicinin kullanımına, özel bir sağlık sorunu olmadığı sürece, uygun bulunan yüzde yüz tahinin içeriğinde glüten bulunmaz.

Tahin, doğal halinde iken ve doğal yöntemlerle üretildiğinde gluten içermez. Piyasada satılan ve ambalajı üzerinde yer alan içerik bilgisinde "glutensiz” ibaresiyle sunulan tahinler, gluten duyarlılığı bulunan kişiler tarafından güvenle tüketilebilir.

Buna karşın, raflarda satılan birbirinden farklı markalara ait tahinlerde, üretim koşullarına bağlı olarak imalathanedeki diğer üretilen besinler nedeniyle "çapraz bulaşma” yaşanabilir ve eser miktarda farklı besin veya besin tozları bulunabilir.

Gluten Hassasiyeti Olanlar için Tahin Kullanımı

Yüzde yüz susamın ezilmesinden elde edilen tahin, aynı zamanda susam yağı da içerdiği için glütensiz beslenme tercih eden bireylerin kalp, mide ve bağırsak sağlığını da destekleyicidir. Tahinin en önemli özelliğinin başında ise demir deposu olması gelir. Gluten hassasiyeti olanlar için tahin kullanımı bu bakımdan daha da önem kazanmaktadır.

Yüzde yüz doğal susamdan, katkı maddesi ya da eser miktarda yabancı besin maddesi içermeyen tahin markaları, glüten hassasiyeti olanlar için tavsiye edilmektedir. Diğer besinlerle aynı tesiste üretilen ve paketlenen tahinler, çapraz bulaşmaya uğrayarak gluten içerir hale gelebilir. Diğer taraftan raf ömrünü uzatmak için ürüne kıvam artırıcı katkı maddeleri de eklenebilir. Bu nedenle gluten hassasiyeti bulunan kişilerin ürün etiketlerini okumaları gerekmektedir.

Gluten İntoleransı ve Tahin Tüketimi

Tarihi İnanç Fırını, yüzde yüz susamı el değmeden, özel olarak tasarlanmış değirmenlerde öğüterek elde ettiği tahinler, glüten içermiyor ve son derece hijyenik şartlarda hazırlanıyor. Gluten intoleransı olan ve tahin tüketmek isteyen Türkiye’nin her ilinden tüketiciler, sofralara hızla ulaştırılan İnanç Fırın mamullerini güvenle sipariş edebilir.

Yöresel lezzetler konusunda Bursa’nın önde gelen markası Tarihi İnanç Fırını’nın el değmeden, tamamen doğal susamdan ürettiği tahin ile sofralarınızı lezzetlendirirken glüten intoleransı olan tüketiciler, glütensiz tahin tüketimini güvenle sağlayabilirler.

Sağlıklı Beslenme ve Gluten Sorunları Hakkında İpuçları

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ürünlerden biri olan tahin, gluten sorunları yaşayan tüketicilerin tercihi olmaktadır. Glutensiz beslenme ile glüten sorunları ortadan kalkabilir.

Gluten, sindirimi zor bir protein olarak bilinmektedir. Birçok bireyin metabolizması tarafından reddedilen glüten özellikle bağırsaklarda şişkinlik, düzensizlik, ishal ya da kabızlık başta olmak üzere pek çok sorunu beraberinde getirebiliyor.

Tüm bu nedenlerle hekim desteği alan bireylerin yapılan bazı testler ve muayeneler sonucu glüten intoleransı teşhisi konabiliyor. Glutensiz beslenme ve bu beslenmeyi destekleyici tahin tüketimi böylece önem kazanıyor ve sofralarda yerini her öğün alıyor.

İnanç Fırın kalitesiyle Tahin ürünleri sipariş vermek için tıklayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.