Rahat Bir Oruç İçin Beslenme Tavsiyeleri

09-03-2024 10:55
Ramazan ayının keyif dolu sahur ve iftar sofralarına eşlik eden lezzetler arasında yerini alan sağlıklı ve besleyici gıdalar sayesinde rahat bir oruç süresi ve kolay geçirilen yoğun günler yaşamak mümkün.

Rahat bir oruç için beslenme tavsiyelerine gelin birlikte göz atalım:

Enerji veren tahin ve pekmez ikilisi, gün boyu tok ve enerji dolu hissetmenizi sağlıyor. Sahurdan sonra iftara kadar süren uzun süreli açlık döneminde sizi enerjik hissettiren tahin ve pekmez ikilisi, mide ve bağırsaklarda uzun süre kalarak tok hissetmenize yardımcı oluyor. Doğal enerji kaynağı olan tahin ve pekmezin güçlü besin değerleri sayesinde rahat ve sağlıklı bir Ramazan sizi bekliyor. Bu doğrultuda Tarihi İnanç Fırını, bünyesinde ürettiği ev yapımı tadında ve kıvamındaki tahin ve pekmez çeşitleriyle sağlıklı ve güvenilir lezzetleri Ramazan ayı boyunca da sofralarınıza taşıyor. Tarihi İnanç Fırını, farklı gramajlarda hijyenik olarak üretilmiş tahin ve pekmez ürünlerini cam kavanozlarda Türkiye’nin her yerine ulaştırıyor.

Yumurta ile Ramazan ayını tok geçirmeniz mümkün. Protein bakımından son derece zengin olduğu için uzun açlık saatlerinin en büyük destekçilerinden biri de yumurtadır. İster haşlama, ister sahanda olsun Ramazan ayı boyunca yumurta tüketilmelidir. Özellikle sahur sofralarınızda yumurtalı lezzetlere yer açmayı ihmal etmeyin.

Avakado, son yılların gözde gıdaları arasında yerini alırken mevsimsel bir gıda olarak Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda size eşlik ederek sağlıklı yağ ve vitamin kazanmanıza yardımcı oluyor. Sağlıklı beslenmede önemli bir tok tutucu besin olan avakado, farklı salata tariflerinde olduğu kadar doğrudan yiyerek de tüketilebiliyor. 

Kuruyemişleri Ramazan’da sofralardan eksik etmeyin. Özellikle badem ve fındık başta olmak üzere kabak çekirdeği ve kaju da çiğ olarak tüketildiğinde büyük oranda sağlıklı yağ, mineral ve lif kaynağı olacaktır. Ayrıca sağlıklı bir karbonhidrat olarak da sizi gün boyu tok ve zinde hissettirecektir. 

Fıstık ezmesi sayesinde sağlıklı enerji ve lif tedariği sağlayabilirsiniz. Şekersiz fıstık ezmesi tüketmeye dikkat ederseniz kilo kontrolü de sağlamış olacağınızı hatırlatalım. Sahurda tüketmenin daha uygun olacağı fıstık ezmesi sizi tok ve enerjik kılarak uzun oruç saatlerinizde en büyük destekçiniz olacaktır. 

Haşhaş ezmesi de tıpkı fıstık ezmesi gibi tüketilebilir. Dilerseniz istediğiniz çeşit bir pekmez ile karıştırarak tatlandıracağınız haşhaş ezmesi sayesinde ihtiyaç duyduğunuz tüm mineralleri elde edebilirsiniz. Gün boyu sizi ayakta tutan enerji kaynağı olan haşhaş ezmesi ve pekmez çeşitlerine İnanç Fırın’ın tüm şubeleri ile online şubesinden de ulaşıp sipariş verebilirsiniz. Bunun için www.inancfirin.com.tr adresine tıklayabilir, Türkiye’nin her yerinden tek tuşla sipariş verebilirsiniz.

Cevizli lokum ise Tarihi İnanç Fırını’nın spesiyal mamulleri arasında yerini alıyor. İster iftar sonrası çay saatlerinde isterseniz de sahurda lezzetli bir alternatif olarak Bursa’nın geleneksel lezzeti olan cevizli lokumu tüketebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden vereceğiniz sipariş İnanç Fırın güvencesiyle kapınıza kadar en hijyenik koşullarda teslim edilmektedir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.