Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

20-12-2023 14:20
Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Pekmez türleri arasında en yoğun kıvama ve tada sahip olduğu kadar sağlık açısından da en güçlü içeriğe sahip olan keçiboynuzu pekmezi, her yaştan tüketicinin günlük beslenmesinde yerini alan son derece faydalı bir gıdadır.

Halk arasında harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu, özellikle kış aylarında kullanıldığında enerji vermekte ve bağışıklık sistemine destek saklamaktadır. Yorgunluk, stres, depresyon gibi rahatsızlıklara karşı da güçlendirici etkiye sahiptir.

Besin değerleri açısından yüksek olan keçiboynuzunun sağlığa birçok faydası bulunur. Kalorisinin az olması ve doğal şeker içermesinden dolayı kilo vermek isteyenler için ise uzman diyetisyenlerce tavsiye edilen ideal bir tatlandırıcıdır.

Keçiboynuzu Pekmezinin Sağlık Açısından Önemi

Özellikle kış aylarında kullanılması önerilen keçiboynuzu pekmezi, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve güçlü kalmasında yardımcı bir gıdadır. Keçiboynuzu pekmezinin sağlık açısından önemi oldukça büyüktür:

Astım ve bronşite iyi gelir, zengin kalsiyum içeriğini sayesinde kemik ve kaslar için yararlıdır, sindirim sistemini düzenler, kan şekerini dengeler. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Cinsel gücü artırır, depresyon ve stres kaynaklı sorunları gidermeye yardım eder. Obezite ile mücadelede destekleyici bir gıdadır. Çocukların büyümesinde, yaşlıların direncini sağlamasında kullanılması yararlı olabilir. Ayrıca, şeker ve glikoz şurubu gibi zararlı tatlandırıcılara alternatif bir doğal tatlandırıcıdır.

Keçiboynuzu Pekmezi ve Sindirim Sistemi

Bağırsak ve sindirim sistemini destekleyen olumlu etkilere sahip keçiboynuzu pekmezi kabızlığı önler. Ayrıca şeker gibi bağırsak florasına zararlı maddelere alternatif bir tatlandırıcı olduğu için bağırsak florasının sağlığını da koruyarak düzenli ve aktif bir sindirim sistemine sahip olmaya yardımcıdır.

Keçiboynuzu Pekmezi ve Kolestrol Düzeyleri

Yüzde yüz doğal keçiboynuzu meyvesinden elde edilen doğal meyve şekerine sahip keçiboynuzu pekmezi, aynı zamanda A ve B2 vitaminlerini içermektedir. Keçiboynuzu, cilt ve göz sağlığı için ideal bir besin olmasının yanında bu bakımdan kolesterolü dengelemeye de yardımcıdır. Kalp krizi ve hastalıkları riskinizi azaltan keçiboynuzu pekmezi her gün belli ölçüde tüketilebilir.

Kan Yapma İhtiyacını Karşılamak İçin Keçiboynuzu Pekmezi

Keçiboynuzu pekmezi, kansızlığa karşı çok etkili bir besidir. Uzman diyetisyenler ve hekimler tarafından da tüketilmesi önerilen keçiboynuzu pekmezi, vücudun kan yapımına yardımcıdır. Özellikle anemi hastası kadınlar için tavsiye edilen keçiboynuzu pekmezi, regl (adet) döneminde kullanılabilir.

Keçiboynuzu Pekmezi ile Hazırlanan Lezzetli Tarifler

Keçiboynuzu, ılık bir su içerisinde yumuşatıldıktan sonra her gün kullanılarak vücudun kan seviyesi artırılabilir. Bunun yanında kilo problemi olmayan yetişkinler ile çocuk ve yaşlılar, her kahvaltıda tahin-pekmez tüketimini keçiboynuzu pekmezi ile yapabilir.

Keçiboynuzu pekmezi, doğrudan tüketilebileceği gibi unlu mamullerde de kullanılabilir. Kek, pasta, kurabiye yapımında şeker ve glikoz şurubu gibi zararlı tatlandırıcıların yerini rahatlıkla alabilen keçiboynuzu pekmezi, kakaolu ürünlerle de muhteşem bir uyum yakalamaktadır. Salata soslarına eklenebilen keçiboynuzu pekmezi ayrıca, meyve tatlılarında ve sütlü tatlılarda sos olarak kullanılabilir.

Tarihi İnanç Fırını’nın pekmez çeşitleri arasında yerini alan keçiboynuzu pekmezi, yüzde yüz doğal bir üründür. Hijyen ve kaliteden ödün veremeyen Tarihi İnanç Fırını’nın keçiboynuzu pekmezini Türkiye’nin her yerinden online şubesine girip tıklayarak hemen sipariş verebilirsiniz.

Alerjen içermeyen ve raf ömrü 2 yıl olan Tarihi İnanç Fırını pekmez çeşitleri yüzde yüz meyve özünden üretilerek kansorejen madde içermeyen doğal bir ürün olarak Muradiye şubesinde de satışa sunulmaktadır. Cam kavanozlarda satılan Tarihi İnanç Fırını’nın tüm pekmez çeşitlerinin serin ve güneş almayan bir yerde saklanmayı önerilmektedir. Tüketiciler böylece hiç bozulmadan uzun ömürlü kullanım imkânı elde edebilirler.

İnanç Fırın güvencesiyle Keçiboynuzu Pekmezi satın almak ve ürünleri incelemek için aşağıdaki ürüne tıklayın.


keciboynuzu pekmezi 600gr
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.