İftarda ve Sahurda Tüketebileceğiniz 10 Tahinli Tarif

09-03-2024 10:52
Ramazan ayının bereketiyle şenlenen sofralarda tahin eksik olmuyor. Hem iftarda, hem de sahurda tüketilebilen tahin, besleyici ve tok tutma özellikleri sayesinde Ramazan ayı boyunca sağlığınızı destekliyor. 

Enerji vericiliğiyle de gün boyu aktif olmanızı sağlayan tahin, Ramazan ayı boyunca Tarihi İnanç Fırını güvencesiyle tüm şubelerimizden ve www.inancfirin.com.tr adresinden farklı gramajlı cam şişelerde satın alınabilir. 

İster doğrudan, ister sos olarak, ister pekmez ile karıştırılarak, isterseniz de birbirinden lezzetli tahinli tariflerle tüketilebilen tahin, Ramazan boyunca sofranızdan eksik olmayacak.

İşte iftarda ve sahurda tüketebileceğiniz 10 tahinli tarif:

1- Tahinli Ekmek: Gluten toleransı bulunan tüketiciler için tahinli ekmek adeta mucizevi bir tarif olarak sofralarda yerini alıyor. 200 gr tahin, 3 yumurta, 20 gr karbonat, 3 gr tuz ve kabartma tozu ile hazırlanabilen karışım, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilerek leziz bir tahinli ekmek haline gelebiliyor. Ramazan boyunca bu tarifle tok ve zinde hissedebilirsiniz. 

2- Tahinli Kek: Ramazan sofralarına tok tutan tahinin lezzetini, istediğiniz un çeşidi ile taşıyabilirsiniz. Siyez, tam buğday, kepek ya da beyaz un kullanabileceğiniz tarif, tahin ile birleşince unutulmaz bir tat sağlayacak. Bunun için 150 gr un, 100 gr tahin, 100 gr şeker ya da istediğiniz bir tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Şeker, yağ, sütü karıştırıp tahin ekleyin. Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip önceden ısıtılmış fırınınızda kabı yağladıktan sonra pişirmeye bırakın.

3- Salata Sosu: Ramazan ayını daha hafif lezzetlerle geçirmek isteyenler için salatalarına sos olarak tahinli sos tarifi son derece uygundur. Bunun için bir cam kaba, 50 gr tahin, 30 gr zeytinyağı, 15 gr ceviz yağı, 15 gr enginar ya da üzüm sirkesi, birkaç damla limonu her defasında çırparak karıştırın. Salatalarınız için harika bir sos sizi bekliyor. 

4- Doğal şokomel: Çocuklarınız ve kendiniz için ekmeğe sürülen sağlıklı bir çikolata sosu yapmaya ne dersiniz. Sahurda sofranızı zenginleştirecek bu tarif için 65 gr tahin, 30 gr istediğiniz çeşit pekmez ya da bal, 10 gr ham kakao yeterli.

5- Tahinli Ravak: Ramazan ayında Türk sofralarının vazgeçilmezi şerbetli tatlılar iftar saatlerini daha da cazibeli kılıyor. Şerbetli tatlıları daha da lezzetlendiren tahinli şerbetli tatlılar iyi bir fikir olabilir. Unlu ve şerbetli tatlılarınızı sunum yaparken tabağın arasına şerbet ve tahin ikilisini sırayla koyabilirsiniz. Böylece şerbet alta iner, tahin de üste çıkar. Hem daha kolay sindirim sağlar, hem de şerbetli tatlılar tahinin enfes lezzetiyle daha da güzelleşir.

6- Tahinli kurabiye: Özellikle sahurda tok tutuculuğu, enerji kaynağı olması ve karşı konulmaz lezzetiyle tüketilen tahinli kurabiye için; un, şeker, tahin, tereyağı, kabartma tozu ve vanilya karışımı elle iyice yoğurularak kulak memesi kıvamına getirilir ve istediğiniz şekiller verilerek fırınlanır.

7- Pişmeyen tahinli sağlık topları: Ramazan ayında kilosuna dikkat eden tüketiciler, lezzetten de ödün vermek istemiyorlarsa kişi sayısına göre tahin, avakado, Hindistan cevizi yağı ve bal dörtlüsünü karıştırıp avuç içinde top haline getirdikten sonra buzdolabına atabilirler. 

8- Pekmezli kabak tatlısı: Düdüklü tencereye kabakları dizdikten sonra üzerine şeker yerine üzüm pekmezi döküp pişmeye bırakın. Pişen kabakları servis tabağında üzerine tahin ve ceviz dökerek servis edin.

9- Tahin pekmez: Sporcular ya da ağır çalışan beden işçilerinin tercihi olan bu muhteşem ikili, Ramazan boyunca sizi enerjik ve güçlü kılacak. 

10- Tahinli pide: Hamuru için; 3 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, instant maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta (sarısı üstüne) yeterli olacaktır. İç malzemesi içinse; 1 su bardağı tahin, 1 çay bardağı süt, 1 buçuk çay bardağı şeker (ya da pekmez) ve yumurta sarısı kullanılabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.