İftar ve Sahur İçin Uzun Süre Tok Tutacak 7 Yiyecek

09-03-2024 10:44
Ramazan ayı boyunca sürecek uzun oruç saatlerini daha rahat ve enerjik hissederek atlatmak için iftar ve sahur sofralarında tüketilen besinlerin tok tutucu olanlarını tercih etmekte fayda var. Bunun yanı sıra bağışıklık sisteminin zayıflamaması için de vitamin ve mineral bakımından zengin içeriklere sahip yiyeceklerin Ramazan ayı boyunca tüketilmesi gerekmektedir.

Her yaştan oruçlu kişilerin hem tok hem de enerjik hissedeceği yiyecekler sofralarda yerini alırken bunlar doğrudan ya da farklı tariflerle birlikte tüketilebilir. Gelin uzman görüşlerinden derlenen iftar ve sahur için uzun süre tok tutacak 7 yiyecek maddesi hangileri birlikte göz atalım:

Tahin Pekmez:

Muhteşem ikili tahin ve pekmez, Ramazan’da tok tutan yiyeceklerin başında geliyor. Lif bakımından zengin olan ve böylece tokluk hissi veren tahin, istediğiniz çeşit bir pekmezle karıştırılıp tüketilebilir. Yüzde 65-70 oranında tahin ile yüzde 30-35 oranında kullanılan tahin pekmez karışımı sayesinde kendinizi uzun oruç saatlerinde daha enerji dolu ve tok hissedebilirsiniz. Tarihi İnanç Fırını’nın tüm şubelerinden farklı gramajlar ile tahin ve istediğiniz çeşit pekmez satın alınabilirsiniz. Bunun yanı sıra İnanç Fırın’ın online şubesi www.inancfirin.com.tr adresinden de tüm mamulleri hijyenik üretim ve güvenilir paketleme hizmetleriyle en hızlı şekilde sipariş edebilirsiniz.

Ceviz:

Lif ve omega bakımından zengin olan ceviz, sahur sofraları kadar iftariyelik çeşitleri içinde de başrolde. Tok tutma özelliği sahibi ceviz, isteğe bağlı olarak cevizli lokum, cevizli tatlılar ve cevizli salatalarla da tüketilebilir.

Badem:

Tok tutma özelliğine sahip bir diğer yiyecek de bademdir. Protein açısından güçlü olan badem, hem sağlıklı bir gıda, hem de tok tutan bir yiyecek olarak sahurda mutlaka tüketilmelidir.

Yumurta:

Protein bakımından son derece zengin olduğu için uzun açlık saatlerinin en büyük destekçilerinden biri de yumurtadır. İster haşlama, ister sahanda olsun Ramazan ayı boyunca yumurta tüketilmelidir.

Avakado:

Sağlıklı beslenmede bir diğer tok tutucu besin olan avakado, farklı salata tariflerinde olduğu kadar doğrudan yiyerek de tüketilebilir. Sağlıklı yağ bakımından son derece güçlü olan ve bağışıklık sistemi kadar sindirim sistemine de yarar sağlayan avakadolu lezzetler sayesinde Ramazan boyunca daha tok ve daha güçlü hissedebilirsiniz.

Siyez Ekmeği:

Genetiği ile oynanmamış kadim tohumlardan elde edilen siyez buğdayını öğüterek siyez unu elde edilir. Son yıllarda sofralarda hak ettiği yeri alan siyez unu ile yapılan lezzetlerin başında tok tutuculuğu, sağlık açısından yararları ile ünlü siyez ekmeği geliyor. Ekşi maya ile yapılan siyez ekmeği Ramazan boyunca tüketebileceğiniz başlıca besinlerden biri. Gün boyu şişkinlik yapmadan, bağışıklığınızı destekleyerek tokluk hissi de veren siyez ekmeğini dilerseniz Tarihi İnanç Fırını’nın tüm şubelerinden satın alabilir ya da online şubemiz www.inancfirini.com.tr adresinden de hemen sipariş vererek en hijyenik ve en güvenilir şekilde kapınıza kadar teslim hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Chia tohumu:

Bağırsakta uzun süre kalarak hazmı uzatan chia tohumu, Ramazan’da tok tutan yiyecekler arasındadır. Chia tohumunu tahin pekmez ile karıştırabileceğiniz gibi tahinli ekmek, cevizli lokum tariflerinin içine de katabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.