Fıstıklı Tahin Helvası Faydaları Nelerdir?

19-12-2023 14:30
Fıstıklı Tahin Helvası Faydaları Nelerdir?

Fıstıklı tahin helvası, yüksek enerji gereksinimi duyan bireyler için önerilen bir besin olarak karşımıza çıkabilir. Yüzde yüz susamdan elde edilen tahin, demir ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca fıstık da amino asit ve fosfor bakından zengin bir besindir. Fıstıklı tahin helvası, tüm bu minerallere ek olarak protein kaynağıdır. Fıstıklı tahin helvası, bu nedenlerle faydalı içeriğiyle sağlığı desteklemektedir.

Beslenmeye faydalı fıstıklı tahin helvası için tahin ve fıstık miktarı yüksek, şeker oranı düşük, mümkünse doğal pekmez ile de tatlandırılmış, katkı maddesiz bir reçete ile yapılan tarifler en uygun ve en sağlıklısı olacaktır.

Fıstıklı Tahin Helvasının Sağlık Açısından Önemi

Amino asit bakımından zengin olan tahinin, B ve E vitamininin yanı sıra demir ve kalsiyum deposu olduğu bilinmektedir. Fıstıklı tahin helvası da yüksek enerjili bir besin olarak gücünü ana maddeleri tahin ve fıstıktan almaktadır. Fıstık, tıpkı tahin gibi bağışıklık sistemini destekleyici bir gıdadır. Fıstık ayrıca, protein, magnezyum ve kalsiyum bakımından da zengindir. Bu nedenle hem tahinin hem de fıstığın vücudu destekleyici yararları bulunmaktadır.

Tarihi İnanç Fırını’nın yerli susamdan yüzde yüz doğal olarak elde ettiği tahin, özel reçete ile doğal, katkı maddesiz ve şeker oranı düşük, pekmez ile tadı güçlendirilmiş şekilde üretilmektedir. Tarihi İnanç Fırını’nın tahin helvası ayrıca, tüketicilere en hijyenik ve en güvenilir şekilde ulaştırılmaktadır. Tarihi İnanç Fırını tahin helvasını belirli gramajlarda Türkiye’nin her yerinden online şubesine girerek sipariş edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Muradiye şubesinden doğrudan satın alabilirsiniz.

Fıstıklı Tahin Helvasının Protein ve Enerji Katkısı

Tahin yüksek oranda protein içerir. Fıstıklı tahin helvası da bu bakımdan protein içermektedir. Besinler aracılığıyla protein ihtiyacını karşılamak için fıstıklı tahin helvasını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Özellikle sporcular başta olmak üzere çocuklar, yaşlılar ve bedensel olarak günlük tempoları yoğun olan işçiler, fıstıklı tahin helvası tüketerek sağlıklarına destek olabilirler.

Fıstıklı Tahin Helvası ve Omega-3 Yağ Asitleri

İçerisinde bulunan E vitamini ve Omega 3 sebebiyle cilt ve saç için fayda sağlayan fıstık, fıstıklı tahin helvasında susamla birleşerek daha da etkili hale gelmektedir. Fıstıklı tahin helvası, her gün ölçülü ve düzenli miktarda tükettiğinizde pek çok hastalıktan uzak kalmaya yardımcı olabilir. Bunlar arasında, egzama, kaşıntı, cilt kanseri gibi hastalıkların yanı sıra depresyon, kemik ve kas kaybı, yüksek tansiyon da önlenebilir.

Fıstıklı Tahin Helvası ve Kardiyovasküler Sağlık

Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan fıstığın kalp sağlığına olan desteği de bilinmektedir. Fıstık oranı yüksek tatlılar, kardiyovasküler sağlık için büyük riskler taşımayabilirler. Fıstık oranı yüksek, şeker oranı dengeli, katkı maddesiz bir tarifle hazırlanmış fıstıklı tahin helvası, diğer fıstıklı tatlı alternatiflerine göre daha sağlıklı olabilir.

Fıstıklı Tahin Helvası ile Hazırlanan Sağlıklı Tarifler

Enerji oranı oldukça yüksek olan fıstıklı tahin helvası ile yapılan tatlılar arasında en çok tercih edilen tarif, fırında fıstıklı tahin helvasıdır. Bunun için fıstıklı tahin helvası, küçük küçük kesilerek süt ve tereyağı ilave edilip karıştırılmalı ve uygun bir güveç kabında fırına verilmelidir.

Fıstıklı tahin helvası ayrıca, meyveli ve sütlü tatlıların yanında ek olarak da servis edilebilir. İsteğe göre kabak, ayva, armut tatlılarının yanında servis edilen fıstıklı tahin helvasını, süt ile birlikte bir kapta iyice ezilip pişirdikten sonra Kemalpaşa tatlısı, tulumba tatlısı gibi şerbetli tatlıların üzerine sos olarak da rahatça kullanılabilir.

İnanç Fırın kalitesiyle Fıstıklı Tahin Helvası satın almak için aşağıdaki ürünlere tıklayabilirsiniz.

fıstıklı-helva-750gr fıstıklı-helva-500gr
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.