Sade Tahin Helvası ile Yapılan Tatlılar

23-12-2023 12:35
Sade Tahin Helvası ile Yapılan Tatlılar

Sofraların her yaştan tercih edilen lezzetlerinden biri olan sade tahin helvası, damakları şenlendirirken sağlıklı atıştırmalar ya da tatlılar için de güvenilir bir seçenek olarak göze çarpıyor.

Türk sofralarının geleneksel lezzetlerinden biri olan sade tahin, birbirinden farklı yapılan tatlı tariflerinde de yerini alıyor. İster sütlü tatlılar, ister şerbetli tatlılar, isterse hamurlu tatlılar olsun, hemen her lezzetin yanına yakışan sade tahin helvası, ayrıca tek başına da tatlı tariflerinin ana malzemesi olabiliyor.

Sade Tahin Helvasının Tatlı Tariflerinde Kullanımı

Yüksek kalori değerine sahip sade tahin helvası, isteğe göre doğrudan tüketilebildiği gibi yine isteğe bağlı farklı tariflerde de süsleme ya da yan ürün olarak kullanılarak tüketilebilir.

Sade tahin helvasının tatlı tariflerinde kullanımı, günümüz modern Türk sofralarında oldukça sık tercih edilmekle birlikte, yüzde yüz yerli susamın çekilmesiyle elde edilmesi nedeniyle bilinçli tüketicilerin sağlık açısından öncelikli tercihi oluyor.

Tarihi İnanç Fırın’ın özel reçetesiyle el değmeden hazırlanan sade tahin helvası, bu nedenle Türkiye’nin her noktasındaki sofralara hijyen ve güvenle ulaşıyor.

Sade tahin helvası ayrıca, Türk sofralarında balık ve et yemeklerinden sonra tatlı olarak süt ile karıştırıldıktan sonra güveç kaplarda fırında pişirilerek de servis edilebiliyor.

Sade Tahin Helvası ile Hazırlanan Baklava Tarifleri

Baklama yufkasından yapılan sade tahin helvası ile hazırlanan baklava tarifi, deneyenlere adeta lezzet şöleni yaşatıyor. Bildiğimiz klasik Türk baklavasına alternatif olarak evde kolayca hazırlanabilecek bu tarifte sade tahin helvası başrolde yer alıyor.

Baklava tutkunlarının vazgeçilmesi olmaya aday sade tahin helvası ile hazırlanan baklava, isteğe bağlı olarak ceviz ya da fıstık ile çeşitlenebiliyor. Baklava yufkasının içine kat kat konarak hazırlanan sade tahin helvalı baklava için yufka, helva ve sıvı yağ gibi malzemeler yeterli.

Farklı Tatlılarda Sade Tahin Helvası Kullanımı

Sade tahin helvasını farklı tatlılarla birleştirerek kullanabilirsiniz. Damak zevkine göre geleneksel kabak tatlısı veya ayva tatlısının yanına/üstüne ekleyebileceğiniz sade tahin helvası, her zaman tercih edilebilir.

Meyveli tatlıların yanı sıra, çikolatalı, şerbetli ve sütlü tatlılarında yanına yakışan sade tahin helvası, porsiyonla birlikte servis edilebilir. Tahin tutkunları ayrıca hamur tatlılarında da ana iç malzeme olarak sade tahin helvasını tercih edebilirler.

Sade Tahin Helvası ile Brownie ve Kek Yapımı

Çikolata ve hamur severleri bir araya getiren ortak damak lezzeti Brownie ve kek yapımında da sade tahin helvası sıklıkla tercih ediliyor.

Tahinin adeta bağımlılık yaratan ve tokluk hissi veren lezzetiyle buluşan Brownie ve kekler, tatlının hem besin değerini yükseltirken, hem de lezzetinden ödün vermemesini sağlıyor.

Klasik Brownie ve kek tarifini hazır hale getirdikten sonra ister kullanacağınız kabın tabanına, ister arasına katarak sade tahin helvalı Briwnie ve kek yapabilirsiniz.

Dondurmalı Sade Tahin Helvası İçin Tarifler

Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmesi dondurma da sade tahin helvası ile buluşarak lezzet şöleninin kapısını açıyor. Tamamen damak tadına göre ister sade tahin helvası üzerine istediğiniz çeşit dondurmayı kullanarak tatlı servisini gerçekleştirebilir ve soğuk tatlının keyfini sürersiniz ya da isterseniz dondurmalı fırın helva servisi ile sıcak bir tatlı sunumu gerçekleştirebilirsiniz.

Dondurmalı sade tahin helvası için tarif hem çok kolay, hem de yapımı hızlı. Bunun için ihtiyaç duyulan malzemeler; 1 bardak süt, kişi sayısına göre 300 ila 500 gram sade tahin helvası, birkaç damla limon ve sade dondurmadır. Yapımı içinse süt, sade helva ile karıştırılır ve içine birkaç damla limon eklenir. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecede fırına çömlek kâseler içinde konur, üzeri pişince çıkarılır, sade dondurma üzerine eklenerek servis edilir.

İnanç Fırın kalitesiyle Sade Tahin Helvası satın almak için aşağıdaki ürünlere tıklayabilirsiniz.

sade-tahin-helvasi-500grsade-tahin-helvasi-750gr  sade-tahin-helvasi-1000gr
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.